
Ponzu dankt zijn naam aan het inmiddels verouderde Nederlandse woord "pons" (wat "punch" betekent, een type fruitdrank) en het Japanse "su", wat "azijn" betekent. Een goede weerspiegeling van de pittige, beetje zure smaak van deze saus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
10 gram
Ponzu
(Bevat: Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Soja)
75 gram
Sushirijst
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
50 gram
Wittekool en wortel
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Mango
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus met minder zout
(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)
175 ml
Water voor de rijst
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout



Tip: Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.
