Skip to main content
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer

Ponzu dankt zijn naam aan het inmiddels verouderde Nederlandse woord "pons" (wat "punch" betekent, een type fruitdrank) en het Japanse "su", wat "azijn" betekent. Een goede weerspiegeling van de pittige, beetje zure smaak van deze saus!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Soja
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Ponzu

(Bevat: Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Soja)

75 gram

Sushirijst

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Mango

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Water voor de rijst

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels4.3 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.9 g
Potassium287.1 mg
Calcium29.3 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan. Voeg een snufje zout toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 13 minuten op laag vuur. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
  • Zet het vuur uit en roer de helft van de wittewijnazijn en de helft van de suiker door de rijst.
  • Dek de pan af en houd apart tot serveren.
Toppings maken
2
  • Meng in een kom de koolmix met de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe aan een andere kom. Voeg de overige wittewijnazijn en de overige suiker toe en meng goed.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Garnalen bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen en de knoflook 3 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de ponzu.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel alles erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.
  • Besprenkel met de sojasaus en de ponzumayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders