Salade met geroosterde nectarine en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde nectarine en halloumi

Salade met geroosterde nectarine en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Nectarine

45 gram

Parelcouscous

10 gram

Amandelschaafsel

½ blik(ken)

Linzen

5 gram

Verse munt

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

100 ml

Zoutarme groentebouillon

2 tl

Suiker

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)962 kcal
Energie (kJ)4023 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers32 g
Vezels13.1 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Parelcouscous koken
2

Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Is je nectarine nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer in de oven.

Baslamicostroop maken
3

Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 4 - 5 minuten heel zacht pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.

Amandelen roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Halloumi bereiden
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicostroop en extra vierge olijfolie naar smaak.