HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Geroosterde Nectarine En Halloumi
topBanner
Salade met geroosterde nectarine en halloumi

Salade met geroosterde nectarine en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Nectarine

85 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 pak(ken)

Linzen

10 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Witte balsamicoazijn

4 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4023 kJ
Energie (kcal)962 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels13 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Koekenpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

2

Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 4 - 5 minuten heel zacht pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.

4

Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicostroop en extra vierge olijfolie naar smaak.