Salade met geroosterde nectarine en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde nectarine en halloumi

Salade met geroosterde nectarine en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

.

Allergenen :
Gluten
•Amandelnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Nectarine

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ pak(ken)

Linzen

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4023 kJ
Energie (kcal)962 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers32 g
Vezels13 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine steelpan
•Koekenpan
•Vergiet

Instructies

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Parelcouscous koken
2

Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Baslamicostroop maken
3

Verhit in een kleine steelpan per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

Amandelen roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.

Halloumi bereiden
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicostroop en extra vierge olijfolie naar smaak.