Skip to main content
Salade met garnalen, avocado en mangochutney
Salade met garnalen, avocado en mangochutney

Salade met garnalen, avocado en mangochutney

2 porties | met tomaat en zonnebloempitten

4.5
(59)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Garnalen, frisse groenten, zoet-zure mangochutney en romige avocado: deze salade heeft het allemaal! Samen vormen ze een gezond en smakelijk geheel - perfect als lunch of tussendoortje.

Labels:
Recept
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Garnalen

80 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Tomaat

8 ml

Olijfolie met citroenaroma

10 gram

Zonnebloempitten

120 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)402 kcal
Energie (kJ)1681 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten19 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.3 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de slamix met de tomaat en de olijfolie met citroen. Voeg 2 tl wittewijnazijn toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden. Leg de garnalen erbovenop en garneer met de mangochutney, avocado en zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders