.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Knoflookteen
80 gram
Portobello
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Pesto genovese
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
40 gram
Rucola
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Tip: Wist je dat maar 40 g rucola, zoals je in dit gerecht gebruikt, meer ijzer, vitamine A en calcium bevat dan veel andere groenten per 200 g?
Verdeel de parelcouscous over de borden.Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.