De Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
1 piece
Garlic
80 g
Portobello mushroom
1 piece
Tomato
25 g
Green pesto
1 piece
Steak haché
40 g
Arugula
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan maar een kwart van het bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop. Garneer met de overige pestodressing.