BestellenCadeaubon
Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst

Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst

met mais en paprika

Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

40 gram

Sweet chili tortillachips

100 gram

Paprikareepjes

70 gram

Mais in blik

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3808 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels14.1 g
Eiwitten37.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Grote wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. 
  • Laat de mais en gemengde bonen uitlekken in een vergiet. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst, kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bak 4 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten.

 

Stoof afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, mais, gemengde bonen en 25 ml water per persoon toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes, zonder deksel, koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de stoof nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!

Serveren
4
  • Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden.
  • Verdeel de rijst en sweet chili tortillachips ernaast (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer de maaltijd met de helft van de tortillachips. De overige tortillachips kan je de volgende dag gebruiken als snack.