Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst

Runderstoof met sweet chili tortillachips en rijst

met avocado en paprika

Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

40 gram

Sweet chili tortillachips

70 gram

Mais in blik

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4267 kJ
Energie (kcal)1020 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten112.9 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels16 g
Eiwitten38.1 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Grote wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de paprika in blokjes. 
  • Laat de mais en gemengde bonen uitlekken in een vergiet. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst, kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bak 4 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak 4 minuten.

 

Stoof afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, mais, gemengde bonen en 25 ml water per persoon toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes, zonder deksel, koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Tip: Is de stoof nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!

Serveren
4
  • Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden en garneer met de avocado.
  • Verdeel de rijst en sweet chili tortillachips ernaast (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer de maaltijd met de helft van de tortillachips. De overige tortillachips kan je de volgende dag gebruiken als snack.