Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Mix van ui en knoflook
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
50 gram
Paprikareepjes
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
¼ blik(ken)
Boterbonen
5 gram
Verse krulpeterselie
25 gram
Biologische zure room
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Bak nog 5 minuten verder zonder deksel. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook met de Midden-Oosterse kruidenmix en paprikareepjes 2 minuten aan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
Voeg de cherrytomaten uit blik en boterbonen toe aan de hapjespan. Meng goed. Laat 6 - 8 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten?
Verdeel de krieltjes over de borden. Schep de tomaat-bonenstoof hier half over. Garneer met de krulpeterselie en schep er een lepel zure room op. Serveer de rundermerguez erbij.