Rundermerguez met kruidige tomaat-bonenstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundermerguez met kruidige tomaat-bonenstoof

Rundermerguez met kruidige tomaat-bonenstoof

met peterselie en krieltjes in de schil

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Mix van ui en knoflook

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

¼ blik(ken)

Boterbonen

5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)774 kcal
Energie (kJ)3238 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.9 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Bak nog 5 minuten verder zonder deksel. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook met de Midden-Oosterse kruidenmix en paprikareepjes 2 minuten aan.

Rundermerguez bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

Groenten toevoegen
3

Voeg de cherrytomaten uit blik en boterbonen toe aan de hapjespan. Meng goed. Laat 6 - 8 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten?

Serveren
4

Verdeel de krieltjes over de borden. Schep de tomaat-bonenstoof hier half over. Garneer met de krulpeterselie en schep er een lepel zure room op. Serveer de rundermerguez erbij.