topBanner
Rundermerguez met kruidige tomaat-bonenstoof

Rundermerguez met kruidige tomaat-bonenstoof

met peterselie en krieltjes in de schil

Supersnel
Lees meer

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Mix van ui en knoflook

100 gram

Paprikareepjes

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ blik(ken)

Boterbonen

10 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3238 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels18 g
Eiwitten42 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Bak nog 5 minuten verder zonder deksel. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook met de Midden-Oosterse kruidenmix en paprikareepjes 2 minuten aan.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

3

Voeg de cherrytomaten uit blik en boterbonen toe aan de hapjespan. Meng goed. Laat 6 - 8 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

4

Verdeel de krieltjes over de borden. Schep de tomaat-bonenstoof hier half over. Garneer met de krulpeterselie en schep er een lepel zure room op. Serveer de rundermerguez erbij.