Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
2 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
40 gram
Mix van ui en knoflook
100 gram
Paprikareepjes
1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ blik(ken)
Boterbonen
10 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Bak nog 5 minuten verder zonder deksel. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook met de Midden-Oosterse kruidenmix en paprikareepjes 2 minuten aan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
Voeg de cherrytomaten uit blik en boterbonen toe aan de hapjespan. Meng goed. Laat 6 - 8 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Verdeel de krieltjes over de borden. Schep de tomaat-bonenstoof hier half over. Garneer met de krulpeterselie en schep er een lepel zure room op. Serveer de rundermerguez erbij.