HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Rigatoni Met Vegetarische Kipstukjes
topBanner
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met vers basilicum

Lees meer

De vega kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

200 gram

Passata

10 gram

Vers basilicum

60 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3746 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Aluminiumfolie
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes, inclusief marinade, 4 - 5 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, mascarpone en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes.

5

Voeg 20 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni en vegetarische kipstukjes toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg eventueel extra kookvocht of water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de Italiaanse kaas en het overige basilicum.