Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met vers basilicum

De vega kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Rigatoni

80 gram

Vegetarische kipstukjes

100 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Mascarpone

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3746 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.4 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Vegetarische kipstukjes bakken
2

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes, inclusief marinade, 4 - 5 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, mascarpone en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

Basilicum snijden
4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes.

Saus afmaken
5

Voeg 20 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni en vegetarische kipstukjes toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg eventueel extra kookvocht of water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de Italiaanse kaas en het overige basilicum.