topBanner
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met vers basilicum

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:FamilieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Pruimtomaat

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

160 g

Vegetarische kipstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

1 pak

Passata

10 g

Vers basilicum

60 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3468 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

2

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes.

5

Voeg 40 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de mascarpone en de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni toe aan de hapjespan en schep goed om, voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de Italiaanse kaas en het overige basilicum.