Roerbak met tempeh en pittige saus
Roerbak met tempeh en pittige saus

Roerbak met tempeh en pittige saus

met aardappelpartjes en groenten

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Tags:
Plant-based
•Calorie Smart
•Extra Veggies
Allergens:
Soy
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains Soy, Wheat)

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

100 g

Green beans

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

15 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1.5 teaspoon

Sambal

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2733 kJ
Calories653 kcal
Fat24 g
Saturated Fat3.2 g
Carbohydrate77.2 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein26.9 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Pan with Lid
•Colander
•Wok or sautépan
•Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.
  • Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe wanneer nodig. 
Sperziebonen koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne repen. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.
Tempeh bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

Groenten roerbakken en serveren
4
  • Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten.
  • Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl sambal en 1/2 el mayonaise.
  • Serveer de aardappelpartjes met de tempeh, de groenten en de sambalmayonnaise.