Polpettone gevuld met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Polpettone gevuld met mozzarella

Polpettone gevuld met mozzarella

met pasta, gestoofde paprika en broccolini

.

Allergenen :
Selderij
Eieren
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

1.5 tl

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Rode paprika

90 gram

Orecchiette

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Broccolini

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6740 kJ
Energie (kcal)1611 kcal
Vetten97 g
waarvan verzadigd36.6 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels11 g
Eiwitten73 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met per persoon: 1/2 ei, 1/4 tl zout, de panko, ui, Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

.
2

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25-30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg. Snijd de rode en gele paprika in reepjes.

.
3

Kook de orecchiette -afgedekt- in 10 –12 minuten beetgaar.

.
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Bak -afgedekt- de paprika reepjes met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10-12 minuten mooi zacht. Meng de broccolini in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak en bak 10 -12 minuten mee in de oven met de polpettone.

5

Giet de pasta af, doe terug in de pan en voeg er de pesto, slagroom en de helft van de Italiaanse kaas aan toe. Verwarm de pasta nog 4-5 minuten in de pan met deksel op middellaag vuur. Verwarm ondertussen een koekenpan -zonder olie- op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel kort goudbruin.

6

Schep de pasta in een grote schaal en leg het gevuld gehaktbrood hierop, garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccolini in een schaal en garneer deze met de geschaafde amandelen. Garneer de gestoofde paprika met de overige basilicum.