Skip to main content
Pokébowl met tonijn en avocado
Pokébowl met tonijn en avocado

Pokébowl met tonijn en avocado

2 porties | met sriracha-mayo en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kies deze week voor een snelle pokebowl met tonijn, avocado, sojabonen en komkommer! Je brengt het geheel op smaak met furikake en een dressing van srirachamayo.

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Soja
Mosterd
Ei
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

240 gram

Tonijnblokjes

(Bevat: Vis)

150 gram

Sushirijst

1 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

350 ml

Water

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers9 g
Vezels3.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout0.6 g
Potassium225 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de sushirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit, dek de pan af en laat staan tot serveren.
Groenten snijden
2
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn met de helft van de suiker.
  • Voeg de komkommer toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Zet opzij tot serveren en meng af en toe door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnblokjes in 1 - 3 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de rijst los met een vork en roer de overige wittewijnazijn en de overige suiker erdoorheen.
  • Serveer de rijst in kommen. Verdeel de tonijn, komkommer, avocado en sojabonen erover.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders