Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Knoflookteen
340 g
Champignons
1 stuks
Paprika
1 stuks
Rode ui
125 g
Koemelkmozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))200 g
Passata
⅔ tl
Paprikapoeder
4 stuks
Wit platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)2 tl
Gedroogde oregano
50 g
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))10 g
Vers basilicum
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de koemelkmozzarella in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.
Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes van het basilicum fijn.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.