topBanner
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:VeggieFamilyLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

340 g

Champignons

1 stuks

Paprika

1 stuks

Rode ui

125 g

Koemelkmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Passata

⅔ tl

Paprikapoeder

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3181 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de koemelkmozzarella in kleine stukjes.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella.

5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes van het basilicum fijn.

6

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.