Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))1 gram
Passata
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
4 stuk(s)
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Vers basilicum
1 zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)2 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 6-8 minuten in de oven. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de gebakken cherrytomaten, de Italiaanse kaas en de mozzarella over de pizza's en bestrooi met peper en zout.
Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en garneer met de pesto-vinaigrette. Verdeel de rucola erover.