Plaattaart met bieten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met bieten en geitenkaas

Plaattaart met bieten en geitenkaas

met walnoten en blauwe bessen compote

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

65 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3693 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten65.3 g
waarvan verzadigd34.2 g
Koolhydraten46.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels5.4 g
Eiwitten19.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de biet in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de roomkaas met 1 - 2 el water per persoon.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas.
  • Leg hier dakpansgewijs de courgette en biet op. Verdeel de helft van de ui erover. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bosbessen-uiencompote maken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens de bosbessenjam en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe.
  • Roer goed, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Gratineren
3
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de walnootstukjes en de geitenkaas erover. 
  • Bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.
Serveren
4
  • Garneer de plaattaart met de bosbessen-uiencompote.
  • Snijd in stukken en verdeel over de borden.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!