
Penne met romige geitenkaassaus
met prei, champignons en amandelen
Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse tijm en oregano
Zelf toevoegen
½ tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] paddenstoelenbouillonblokje
½ tl
Honing
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water (zie Tip 1).
- Kook de penne 9 - 11 minuten (zie Tip 2).
- Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
Tip 1: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.
Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Ris de blaadjes van de tijm en oregano en snijd de oreganoblaadjes fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix samen met de knoflook en de verse kruiden 3 - 5 minuten.
- Hak ondertussen de amandelen grof.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

- Voeg de kookroom, zachte geitenkaas, honing, wittewijnazijn en mosterd toe aan de pan met groenten.
- Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
- Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.

- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met de geraspte geitenkaas en de amandelstukjes.