Penne in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, pecorino en vers basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Rucola

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3955 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.3 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Aubergine bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de borden. Garneer met de overige pecorino, de rucola en het overige basilicum.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.