topBanner
Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi

met courgette en vers basilicum

Lees meer

Een zomerse pasta boordevol smaak. Door de paprika's te roosteren worden ze lekker zoet. Als zoute tegenhanger voeg je halloumi toe. Dit bijzondere kaasje is qua smaak een mix van feta en mozzarella, maar wat hem echt speciaal maakt is dat hij niet smelt tijdens het bakken. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rode paprika

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Courgette

5 g

Vers basilicum

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Italiaanse kruiden

200 g

Passata

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3977 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat
Bakpapier
Dunschiller
Steelpan
Staafmixer
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de rode paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en leg de kwarten in een ovenschaal. Wrijf ze in met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Rooster de rode paprika 25 – 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Hak het basilicum grof. Schaaf de courgette met een dunschiller in dunne linten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de courgette met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette de laatste 8 – 10 minuten mee in de oven met de paprika.

3

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden 2 minuten. Blus af met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik.

4

Voeg de geroosterde paprika toe aan de steelpan met tomatensaus. Haal de steelpan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Zet de pan dan weer op het vuur, breng op smaak met peper en zout en laat nog 6 – 8 minuten pruttelen op gemiddeld vuur.

5

Verhit vlak voor serveren 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Meng de spaghetti door de paprikasaus.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de halloumi erop. Serveer met de courgettelinten en garneer het geheel met het basilicum.