Parelcouscous met champignons en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten

Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, een Zwitserse kaas met een enigszins nootachtige smaak, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft en brengt alle smaken in balans.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

15 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Champignons bakken
3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuurt. Breng op smaak met peper en zout.

Couscous toevoegen
4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur.

Rucola verdelen
5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

Serveren
6

Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.