HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Champignons En Gruyère
topBanner
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten

Popular
Lees meer

Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 bosje(s)

Champignons

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

6

Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.