Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)2 stuk(s)
Knoflookteen
500 bosje(s)
Champignons
50 gram
Geraspte gruyère
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Walnoten
(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)350 ml
Groentebouillon
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur (zie tip).
Maak van de overige rucola een bedje op de borden.
Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.