Skip to main content
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten

4.1
(911)

Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 bosje(s)

Champignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Champignons bakken
3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Couscous toevoegen
4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Rucola verdelen
5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

Serveren
6

Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders