Skip to main content
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten

4.1
(911)

Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 unit

Knoflookteen

250 bunch

Champignons

25 g

Geraspte gruyère

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

20 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2983 kJ
Calories713 kcal
Fat37 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate64 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Champignons bakken
3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Couscous toevoegen
4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Rucola verdelen
5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

Serveren
6

Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes