
Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
1 unit
Knoflookteen
250 bunch
Champignons
25 g
Geraspte gruyère
(Contains: Melk (inclusief lactose))
30 g
Rucola
(May be present: Selderij)
20 g
Walnoten
(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

Verdeel het parelcouscousmengsel over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.