Paasbrunch met American pancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paasbrunch met American pancakes

Paasbrunch met American pancakes

4 personen | met mangocrème, yogurtbowls en koffiekoeken

De gastronomische Brunchbox bevat alles wat je nodig hebt voor een ideale kinderbrunch voor 4 personen! Met 3 verschillende recepten, paasbroodjes en vers appelsiensap heb je een tafel vol lekkernijen voor jong en oud.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Eieren
•Gluten
•Soja
•Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

8 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

175 gram

Luxe paaseitjes crispy mokka-praliné

(Bevat Melk (inclusief lactose), Hazelnoten Kan bevatten Soja, Gluten, Noten, Eieren)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

½ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13082 kJ
Energie (kcal)3127 kcal
Vetten135.1 g
waarvan verzadigd73.3 g
Koolhydraten376.9 g
waarvan suikers172.7 g
Vezels29.5 g
Eiwitten75 g
Zout7.5 g

Benodigdheden

•Staafmixer
•Mixer
•Kom
•Grote kom
•Kleine kom
•Hapjespan of grote koekenpan
•Aluminiumfolie
•Pollepel
•Bord

Instructies

Mangocrème maken
1
  • Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango, snijd in blokjes. Houd enkele mangoblokjes apart voor de garnering en mix de overige mangoblokjes met een staafmixer tot een gladde puree. 
  • Mix met een handmixer de room en 1 tl suiker tot er stevige pieken ontstaan.
  • Lepel de slagroom voorzichtig door de mangopuree. Dek af en bewaar in de koelkast tot serveren.
Beslag mengen
2
  • Rasp de limoen boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 2 tl suiker, de helft van het bakpoeder en een snuifje zout.
  • Klop in een tweede grote kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en blijf kloppen tot er zich veel luchtbelletjes beginnen te vormen.
  • Voeg voorzichtig het eimengsel toe aan het droge bloemmengsel en meng tot een glad beslag. Voeg 1 tl limoensap toe en 2/3 van de limoenrasp.
Pannenkoeken bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg het pannenkoekenbeslag met een soeplepel in delen toe aan de pan. Bak ongeveer 3 à 4 pannenkoeken per keer, 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal de pannenkoeken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg eventueel extra zonnebloemolie toe aan de pan indien nodig.
Broodjes bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de broodjes en de koffiekoeken 6 - 8 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen de appelsienen.
Yoghurtbowls maken
5
  • Verdeel de yoghurt over 4 kommen en verdeel de frambozen erover.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
Serveren
6
  • Serveer de broodjes, confituur en yoghurtbowls op tafel.
  • Stapel de American pancakes op elkaar en serveer op 4 borden.
  • Garneer met de mangocrème, het vruchtvlees van de passievrucht en de overige mangoblokjes. Verdeel de limoenrasp erover.
  • Schenk het appelsiensasp in glazen en serveer de koffiekoeken op een serveerschaal.

Vrolijk Pasen!