HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvernight Oats Met Appel, Kaneel En Rozijnen
topBanner
Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Lees meer

Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!

Allergenen :GlutenSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

100 gram

Havermout

(BevatGluten)

40 gram

Gele rozijnen

(BevatSulfiet)

250 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)437 kcal
Energie (kJ)1828 kJ
Vetten6.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten12 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.

2

Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

3

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

4

Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.