Skip to main content
Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen
Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

3.3
(3)

Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!

Allergenen:
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

40 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

250 ml

Halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)437 kcal
Energie (kJ)1828.4 kJ
Vetten6 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten80 g
Vezels6 g
Eiwitten12 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Meng de havermout met de helft van de rozijnen en halfvolle melk.
1

Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.

Snijd de appel.
2

Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout toe.
3

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.
4

Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders