Ovengebakken pastaschotel met knapperig kaaslaagje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovengebakken pastaschotel met knapperig kaaslaagje

Ovengebakken pastaschotel met knapperig kaaslaagje

met romige groentesaus

Nieuw ingrediënt in je box! De geraspte Red Leicester heeft extra lang gerijpt en een lichte crunch. Deze romige Britse kaas heeft een lichtzoete, nootachtige smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Snelle bereiding
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Citroen

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3499 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten89.8 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels9.7 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 2 - 3 minuten. 
Pasta mengen
2
  • Snijd de citroen in 4 partjes en pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
  • Voeg de kookroom, bouillon, pasta, de helft van de kaas en 1/2 el citroensap per persoon toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het geheel goed door en giet in een ovenschaal.
  • Dek de pasta af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer goed door en bak, zonder folie, nog 10 minuten verder.
Pastaschotel afmaken
3
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn.
  • Meng in een kom de tijm, de panko en de overige kaas met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de pasta nog een keer goed door.
  • Verdeel het panko-kaasmengsel over de pasta en bak 5 - 7 minuten verder, tot de bovenste laag er goudbruin en knapperig uitziet.
Serveren
4
  • Laat de pasta minimaal 5 minuten rusten voor serveren.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.