Pasta uit de oven met knapperig kaaslaagje
met paddenstoelen roomsaus
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Geraspte Red Leicester
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Citroen
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Orecchiette
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
- Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 2 - 3 minuten.
- Snijd de citroen in kwarten en pers 1 partje per persoon uit boven een kleine kom.
- Voeg de kookroom, bouillon, pasta, helft van de kaas en 1/2 el citroensap per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng goed door en giet alles in een ovenschaal.
- Dek de pasta af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer goed door en bak, zonder folie nog 10 minuten.
- Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn.
- Meng in een kom de tijm, overige kaas met de panko en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper, zout.
- Roer de pasta nog een keer goed door.
- Verdeel het panko-kaasmengsel over de pasta en bak nog 5 - 7 minuten tot knapperig goudbruin.
- Laat de pasta minimaal 5 minuten rusten voor serveren.
- Schep de pasta uit in diepe borden.
- Garneer en breng op smaak met een partje citroen.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.