HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Mini Romatomaten Uit De Oven
topBanner
Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Met courgette, gruyère en citroen

Lees meer

Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. Je brengt de orzo op smaak met Zwitserse gruyère en oregano. De zoete, licht pittige gruyère geeft het gerecht een subtiele, wat nootachtige smaak.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

2 tl

Gedroogde oregano

75 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Meng de mini-romatomaten in een ovenschaal met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

3

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de sjalot, ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de gedroogde oregano toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droog wordt.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en de overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de courgette en de helft van de geraspte gruyère toe aan de orzo en schep goed om.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Verdeel de mini-romatrostomaten met hun bakvocht over het gerecht.