Skip to main content
Miso-glazed pompoen met parelgerst
Miso-glazed pompoen met parelgerst

Miso-glazed pompoen met parelgerst

met vegan yoghurt-kruidendressing

Met dit recept tover je 284 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Gerst
Gluten
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Parelgerst

(Bevat: Gerst, Gluten Kan bevatten: Gluten)

⅓ stuk(s)

Flespompoen

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe)

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

65 gram

Kokos alternatief voor yoghurt

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

200 ml

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten98.3 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels21.3 g
Eiwitten19.4 g
Zout4.1 g
Potassium397.2 mg
Calcium84.8 mg
Iron106 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. ​​Roer regelmatig om te voorkomen dat de parelgerst aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.
  • Meng in een kom de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de zoete Aziatische saus en 1/2 el olijfolie per persoon.
Kikkererwten roosteren
2
  • Spoel de kikkererwten onder koud water, laat ze uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. 
  • Verdeel kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Meng met de Peruaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de misosaus en breng op smaak met peper.
  • Rooster de kikkererwten en pompoen 25 - 30 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten het sesamzaad over de pompoen.
Salade maken
3
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Meng in een kom de kokosyoghurt met driekwart van de peterselie en munt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de parelgerst met de rozijnen en de slamix. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en leg de pompoen en kikkererwten erbovenop. Besprenkel met de yoghurt-kruidendressing.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon en de overige peterselie en munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Kip-teriyaki-spiesjes

Kip-teriyaki-spiesjes

met gegrilde aubergine en basmatirijst
Carrot cake met creamcheesetopping

Carrot cake met creamcheesetopping

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette, witte kaas en gemarineerde kikkererwten
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui
Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm

Met kruidenolie en crostini
NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van bosui
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Met geitenkaas en walnoten
Kalkoenrollade met cranberrychutney

Kalkoenrollade met cranberrychutney

Met geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Met baharatkruiden, zoete rozijnen en verse munt
Vistrio en garnalenspiesjes

Vistrio en garnalenspiesjes

met citroenmarinade en soja-sesammarinade
Frisse zalmbonbon met noordzeegarnalen

Frisse zalmbonbon met noordzeegarnalen

met appel-ricottavulling en dilledressing
Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen