Mihoen noedelsoep met gebakken heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mihoen noedelsoep met gebakken heekfilet

Mihoen noedelsoep met gebakken heekfilet

met spitskool en broccoli

Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Lactose-arm
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

75 gram

Rijstvermicelli

1 stuk(s)

Heekfilet

0.13 zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.2 g
Eiwitten30 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg de sojasaus naar smaak toe.

Soep maken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de mihoen toe.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vis bakken
3

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis gaar in 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de vis erop.