Skip to main content
Meloensoep met kiwi en kwark

Meloensoep met kiwi en kwark

Lekker als ontbijt of als toetje

De galiameloen heeft een lekkere zoete smaak en bevat meer vruchtvlees dan de meeste meloensoorten. Van de meloen maak je, samen met sinaasappelsap, een fruitig soepje. Op het einde voeg je kiwisaus toe. Dit is nog eens een lekkere manier om je dagelijkse vitaminen binnen te krijgen!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Galiameloen

2 stuk(s)

Groene kiwi

100 ml

Sinaasappelsap

100 ml

Biologische volle kwark

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

25 gram

Suiker

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Staafmixer of blender
Steelpan

Instructies

Halveer de galiameloen en schep de pitjes eruit en snijd in parten.
1

Halveer de galiameloen, schep de pitjes eruit en snijd in parten. Verwijder het vruchtvlees en pureer de meloen tot gladde soep met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en roer door. Zet de soep 2 – 3 uur in de koelkast om af te koelen.

Breng de rest van de kiwi met de suiker al roerend aan de kook
2

Snijd vlak voor serveren de kiwi in plakken en houd 1 plak per persoon achter ter garnering. Breng de overige kiwi met de suiker in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur. Roer goed door tot saus.

Schenk de kiwisaus in een spiraal over de soep.
3

Schenk de soep in diepe borden en schenk de kiwi-saus in een spiraal over de soep. Serveer met kwark of Griekse yoghurt en de overige kiwi.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders