De galiameloen heeft een lekkere zoete smaak en bevat meer vruchtvlees dan de meeste meloensoorten. Van de meloen maak je, samen met sinaasappelsap, een fruitig soepje. Op het einde voeg je kiwisaus toe. Dit is nog eens een lekkere manier om je dagelijkse vitaminen binnen te krijgen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Galiameloen
2 stuk(s)
Groene kiwi
100 ml
Sinaasappelsap
100 ml
Biologische volle kwark
25 gram
Suiker
Halveer de galiameloen, schep de pitjes eruit en snijd in parten. Verwijder het vruchtvlees en pureer de meloen tot gladde soep met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en roer door. Zet de soep 2 – 3 uur in de koelkast om af te koelen.
Snijd vlak voor serveren de kiwi in plakken en houd 1 plak per persoon achter ter garnering. Breng de overige kiwi met de suiker in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur. Roer goed door tot saus.
Schenk de soep in diepe borden en schenk de kiwi-saus in een spiraal over de soep. Serveer met kwark of Griekse yoghurt en de overige kiwi.