HelloFresh
topBanner
Zoete koningsquiche

Zoete koningsquiche

met wortel, prei en sinaasappel

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Perssinaasappel

1 stuks

Prei

10 g

Verse bladpeterselie

200 g

Wortel

1 stuks

Quichedeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Mesclun

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Roomboter

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4148 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Grote kom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en haal het deeg alvast uit de koelkast. Snipper de sjalot. Was de sinaasappel en rasp de schil. Halveer de sinaasappel, pel en snijd van de ene helft van het vruchtvlees in blokjes. Pers de andere helft uit in een kleine kom. Snijd de prei in ringen. Snijd de bladpeterselie fijn. Halveer de wortel in de lengte. Snijd, voor de kroon die je straks maakt, een paar dunne repen wortel. Snijd de overige wortel in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de prei, de wortelblokjes, 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon en het sinaasappelsap toe en laat, afgedekt, 6 minuten stoven. Laat eventueel nog onafgedekt inkoken tot het vocht is opgenomen.

3

Vet een quichevorm in met een klein beetje roomboter. Bekleed de quichevorm met het quichedeeg en prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg (niet helemaal erdoorheen). Meng in een grote kom het ei, de zure room, de gebakken groenten, mosterd en de helft van de verse bladpeterselie. Breng flink op smaak met peper en zout. Giet de vulling in de quichevorm.

4

Bestrooi de quiche met de geraspte oude kaas en vorm dan het kroontje van reepjes wortel op de quiche. Zorg dat je de repen goed in de vulling drukt en dat ze er niet te los op liggen. Bak de quiche 25 - 30 minuten in de oven.

5

Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun, overige peterselie en sinaasappelstukjes toe en roer goed door.

6

Serveer de koningsquiche met de salade.