Broodje hamburger met zomerse meloensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met mayonaise en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

¼ stuk(s)

Galiameloen

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

½ stuk(s)

Komkommer

¼ head

Lollo biondo

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3497 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers25 g
Vezels4.7 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Dressing maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.

Hamburger bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Verbrokkel ondertussen de witte kaas. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de sla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met mayonaise.

Serveren
4

Beleg de hamburgerbol met wat sla en leg de hamburger erop. Meng de overige sla met de salade en serveer naast de burger. Garneer de salade met de witte kaas.