De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Kiwi
½ piece
Easy peel orange
1 piece
Hake loin
(Contains Fish)
2 piece
Scallions
½ piece
Lime
½ piece
Bell pepper
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
4 piece
Taco shells
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Mexican-style spices
100 g
Shredded red cabbage
(May be present Celery)
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de kiwi en snijd in plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de limoen.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie op middelhoog vuur en bak de kiwi en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg toe aan een hoge kom samen met de helft van de koriander, het limoensap en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Pers de helft van de sinaasappel en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng in een kom de rodekool met de overige koriander, het sinaasappelsap, de sinaasappelstukjes en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de tacoschelpen met een klein beetje water en bak ze 3 - 4 minuten in de oven.
Dep ondertussen de vis droog, snijd in stukken van 2 cm en wrijf in met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis en de paprikareepjes 1 - 2 minuten.
Vul 4 tacoschelpen per persoon met een beetje rodekoolsalade, de yoghurt, kiwisalsa, vis en paprikareepjes (zie Tip). Serveer met de overige rodekoolsalade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.