Skip to main content
Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa
Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa

Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa

met salade van sinaasappel en rodekool

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Labels:
Extra groente
•+ Gratis Storytel
Allergenen :
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene kiwi

½ stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Heeklende

(Bevat: Vis)

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tacoschelpen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten27.1 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

•Hoge kom
•Koekenpan
•Staafmixer
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de kiwi en snijd in plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de limoen.

Kiwisalsa maken
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie op middelhoog vuur en bak de kiwi en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg toe aan een hoge kom samen met de helft van de koriander, het limoensap en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla mengen
3

Pers de helft van de sinaasappel en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng in een kom de rodekool met de overige koriander, het sinaasappelsap, de sinaasappelstukjes en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Taco's verwarmen
4

Besprenkel de tacoschelpen met een klein beetje water en bak ze 3 - 4 minuten in de oven.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de vis droog, snijd in stukken van 2 cm en wrijf in met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis en de paprikareepjes 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Vul 4 tacoschelpen per persoon met een beetje rodekoolsalade, de yoghurt, kiwisalsa, vis en paprikareepjes (zie Tip). Serveer met de overige rodekoolsalade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediƫnten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeƱo's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij