Skip to main content
Pokébowl met zalm
Pokébowl met zalm

Pokébowl met zalm

2 porties | met srirachamayo, sojabonen en furikake

4.3
(40)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze goedgevulde pokébowl serveer je met een topping van zalm, sojabonen, twee soorten groente, srirachamayo en furikake!

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

25 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels3.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Medium Bowl
Rasp
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Breng 350 ml water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de sushirijst 12 – 15 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit, voeg 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker toe en meng goed.
  • Laat afgedekt staan tot serveren.
2
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de zalmblokjes met de ponzu, de sesamolie, zout en peper naar smaak.
  • Zet opzij en laat de zalm 5 minuten marineren.
3
  • Rasp de wortel.
  • Snijd de komkommer fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Serveer de wortel, komkommer, sojabonen en zalm bovenop de rijst.
  • Sprenkel de marinade erover en garneer met de srirachamayo en furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders