
No bake cheesecake met frambozen
4 porties | met speculaas, citroen en munt
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Cheesecake? Dat kan ook zonder oven! Met dit recept pak je het anders aan en serveer je alle onderdelen in laagjes. Maak jij 4 individuele cheesecakes of serveer je hem in één grote schaal om te delen? Hoe dan ook genieten.
Let op: dit recept bereid je tenminste 2 uur of een dag van tevoren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Speculaasbrokken
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Noten)
1 stuk(s)
Citroen
100 gram
Kristalsuiker
(Kan bevatten Gluten)
250 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Frambozen
10 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
Benodigdheden
Instructies
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
- Hak de speculaasbrokken tot grove kruimels.
- Halveer eventueel de frambozen.
- Meng in een kom de slagroom, mascarpone en kristalsuiker.
- Klop met een elektrische handmixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp toe en meng goed.
- Bouw de cheesecake op in 4 individuele glaasjes (zie Tip).
- Begin met een laagje room en dek af met speculaaskruimels.
- Ga verder met weer een laagje room, afgedekt met frambozen.
- Herhaal de bovenste 2 stappen, zodat je eindigd met een laagje frambozen.
- Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Tip: Komen er onverwachts meer mensen eten? Verdeel de ingrediënten dan gelijkmatig over 6 glaasjes of maak 1 grote cheesecake in een ovenschaal.
- Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
- Garneer de cheesecake met de munt en de overige citroenrasp en serveer.