Chocolade brownies met pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolade brownies met pecannoten

Chocolade brownies met pecannoten

9 stuks | met amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Pecannoten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5753 kJ
Energie (kcal)1375 kcal
Vetten66.5 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten160 g
waarvan suikers99.1 g
Vezels9.7 g
Eiwitten26.3 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom

Instructies

1
  • Weeg de roomboter af. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakvorm? Gebruik dan een rechthoekige ovenschaal.

2
  • Klop in een grote kom de eieren, roomboter, water en cakemix tot een glad beslag (zie Tip).
  • Roer 2/3 van de pecannoten door het beslag.

Tip: Gebruik eventueel een elektrische garde of mixer om tijd te besparen.

3
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Verdeel de overige pecannoten en het amandelschaafsel over de bakvorm en bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
4
  • Haal de brownie uit de oven (zie Tip) en laat 5 minuten afkoelen.
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.