Brunchbox | Eggs royale paasbrunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Eggs royale paasbrunch

Brunchbox | Eggs royale paasbrunch

4 porties | met luxe broodjes en paasstol

Zin om uitgebreid te brunchen met Pasen? De Brunchbox bevat alles wat je daarvoor nodig hebt! Met drie receptjes voor onder andere eggs royale, een paasstol, luxe zoete broodjes en verse smoothies, maak je er eenvoudig een feestje van aan tafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

200 gram

Spinazie

750 gram

Paasstol

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten Kan bevatten Sesamzaad)

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Mango

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Honing

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)14068 kJ
Energie (kcal)3362 kcal
Vetten121.6 g
waarvan verzadigd52 g
Koolhydraten458.7 g
waarvan suikers127.9 g
Vezels18.4 g
Eiwitten96.9 g
Zout7.9 g

Benodigdheden

Pan
Schuimspaan
Garde
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. Haal met een schuimspaan de eieren voorzichtig uit de pan.

Tip: In plaats van de eieren te pocheren, kun je er ook voor kiezen om de eieren 8 - 10 minuten te koken.

Bakken en snijden
2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak de briochebroodjes en de viennoisserie 6 - 8 minuten in de oven. 
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de koekenpan.
  • Breng op smaak met peper en zout en roerbak 4 - 6 minuten.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Verdeel de yoghurt over de kommen.
  • Verdeel de mango over de kommen en besprenkel met honing naar smaak.
Eggs royale maken
5
  • Snijd de briochebroodjes open en leg ze op de borden.
  • Beleg de briochebroodjes met de spinazie en de gerookte zalm. 
  • Leg de gepocheerde eieren erop en verdeel de hollandaisesaus erover.
Serveren
6
  • Snijd de paasstol in plakjes en leg de viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk de smoothies in glazen.
  • Dek de tafel met de broodjes, jam, yoghurtbowls, smoothies en de eggs royale.

Vrolijk Pasen!