topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox

Brunchbox

4 porties | met bagels met ei en spek, yogurtbowls en chocoladekoekjes

Met deze box zet je zo een heerlijke brunch op tafel! Op het menu: bagels met gepocheerd ei, ontbijtspek en avocado; yoghurtbowls; chocoladekoekjes en vers sinaasappelsap. Als dat geen verwennerij is!

Labels:
Recept
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

(Bevat Sesamzaad, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

500 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Avocado

8 plak(ken)

Ontbijtspek

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Tuinkers

250 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Spinazie

6 stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Mango

1 pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9268 kJ
Energie (kcal)2215 kcal
Vetten111.1 g
waarvan verzadigd38 g
Koolhydraten204.2 g
waarvan suikers105.7 g
Vezels24.1 g
Eiwitten73.2 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Schuimspaan
Steelpan
Kom

Instructies

Koekjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  • Snijd het deeg in 8 - 10 koekjes. 
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. 
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bagel bereiden
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie en 2 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. 
  • Rooster de cherrytomaten 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Leg het spek op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten mee in de oven.
  • Halveer de bagels en bak 5 minuten mee in de oven. 
Toppings bereiden
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Roerbak de spinazie 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Eieren bereiden
4
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen.

Tip: Je kunt de eieren ook in 8 - 10 minuten hard koken in plaats van ze te pocheren.

Yoghurtbowl maken
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes. 
  • Verdeel de yoghurt over de kommen. Garneer met de mango en honing naar smaak. 
  • Pers de sinaasappels uit.
Brunch serveren
6
  • Beleg de bagels met spinazie, avocado, spek, eieren en cherrytomaten. Garneer met de tuinkers. 
  • Serveer de koekjes op een serveerschaal en zet in het midden van de tafel.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen. 
  • Serveer met de bagels en de yoghurtbowls.