Skip to main content
Brunchbox | Vaderdag
Brunchbox | Vaderdag

Brunchbox | Vaderdag

4 porties | met bagels met ei en spek, yogurtbowls en chocoladekoekjes

4.9
(11)

Niets beter dan op Vaderdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met verschillende receptjes voor vier personen, vers sinaasappelsap en heerlijke koekjes wordt niet alleen papa, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd. Op het menu: bagels met gepocheerd ei, ontbijtspek en avocado; yoghurtbowls; chocoladekoekjes en vers sinaasappelsap. Als dat geen verwennerij is!

Tags:
Recipe
Allergens:
Sesamzaad
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Sesame bagels

(Contains: Sesamzaad, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

500 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 piece

Avocado

8 slice

Bacon

6 piece

Egg

(Contains: Ei)

20 g

Cress

250 g

Red cherry tomatoes

200 g

Spinach

6 piece

Orange

2 piece

Mango

1 pack

Chocolate cookie dough

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)9268 kJ
Calories2215 kcal
Fat111.1 g
Saturated Fat38 g
Carbohydrate204.2 g
Sugar105.7 g
Dietary Fiber24.1 g
Protein73.2 g
Salt4.6 g
Potassium387.5 mg
Calcium300 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Saucepan
Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Koekjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  • Snijd het deeg in 8 - 10 koekjes. 
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. 
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bagel bereiden
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie en 2 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. 
  • Rooster de cherrytomaten 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Leg het spek op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten mee in de oven.
  • Halveer de bagels en bak 5 minuten mee in de oven. 
Toppings bereiden
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Roerbak de spinazie 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Eieren bereiden
4
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen.

Tip: Je kunt de eieren ook in 8 - 10 minuten hard koken in plaats van ze te pocheren.

Yoghurt bowl maken
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes. 
  • Verdeel de yoghurt over de kommen. Garneer met de mango en honing naar smaak. 
  • Pers de sinaasappels uit.
Brunch serveren
6
  • Beleg de bagels met spinazie, avocado, spek, eieren en cherrytomaten. Garneer met de tuinkers. 
  • Serveer de koekjes op een serveerschaal en zet in het midden van de tafel.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen. 
  • Serveer met de bagels en de yoghurtbowls. 

This week's must-try HelloFresh recipes