Skip to main content
Encrusted ham with Thyme and Rosemary

Encrusted ham with Thyme and Rosemary

Fondant potatoes with Vadouvan-orange dressing + Broccolini with honey-balsamic dressing, shaved almonds and pomegranate seeds

Allergens:
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten
Amandelnoten
Tarwe
Pecannoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

Gammon with honey mustard marinade

(Contains: Mosterd May be present: Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)

Potato gratin

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

0.13 piece

Pomegranate

100 g

Broccolini

1.25 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

½ piece

Onion

10 g

Shaved almonds

(Contains: Noten, Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Onion chutney

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

Fresh rosemary

Chopped pecans

(Contains: Noten, Pecannoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

20 g

[Plant-based] butter

[Plant-based] butter

Low sodium chicken stock

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3063 kJ
Calories732 kcal
Fat48 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate60.8 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein12 g
Salt0.6 g
Potassium273.7 mg
Calcium54.9 mg
Iron1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 1/2 el sinaasappelsap en 1/4 tl vadouvan en sinaasappelrasp naar smaak.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar bite. Heb je liever geen bite? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten inkoken.
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en roerbak 3 - 5 minuten mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en besprenkel met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant-aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de vadouvanmayonaise.
  • Serveer de overige vadouvanmayonaise ernaast. 

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

with pesto pull-apart star bread
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

met gemalen venkelzaad, dragonboter en een rozenbroodje
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce