Geen spaghetti met gehaktballetjes in rode saus, maar noedels (lijkt op spaghetti) met licht voorgekruide gehaktballetjes in zoete saus! Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht dus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
⅓ unit
Paksoi
¼ unit
Mango
3 unit
Gekruide rundergehaktballetjes
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
1 unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen en de paksoi klein. Houd de witte delen van de paksoi apart van de groene bladen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal daarna de gehaktballen uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Zet de wok terug op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de paprika toe en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Zet het vuur hoger en roerbak 3 minuten.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten en giet daarna af.
Voeg de witte delen van de paksoi, de sojasaus en de honing toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels, mango en groene bladeren van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.
Verdeel het gerecht over de borden.