Skip to main content
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met bulgur, pistachenoten, sinaasappeldressing en koriander

In sommige landen staan pistachenoten bekend als "lachende" of "vrolijke noten", vanwege hun gespleten schil. Ze behoren tot de oudst geteelde noten en worden al duizenden jaren gegeten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Noten
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

65 gram

Babyspinazie

½ stuk(s)

Chioggiabiet

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Sinaasappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3656 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels15.5 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.1 g
Potassium987.8 mg
Calcium110.5 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Schil de biet en snijd in dunne partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de biet toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Bulgur bereiden
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op laag vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Roer de bulgur erdoorheen en rooster 1 minuut.
  • Giet vervolgens de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook 10 - 12 minuten op laag vuur, roer af en toe door.
Dressing maken
3
  • Pers ondertussen het sap van 1/4 sinaasappel per persoon uit boven een kom.
  • Voeg de rodewijnazijn en de extra vierge olijfolie toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer, zodra de bulgur klaar is, de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoor. Bewaar afgedekt apart tot serveren. 
Mais bakken
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze goudbruin kleuren.
  • Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet en snijd de koriander grof.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de mais 4 - 5 minuten.
Afmaken
5
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de mais, biet en de helft van de koriander toe aan een grote kom. Voeg de helft van de dressing toe en schep goed om.
  • Voeg de mayonaise toe aan de overige dressing samen met de overige Mexicaanse kruiden. Roer goed door.
Serveren
6
  • Serveer de spinazie over borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de bulgur, bietensalade en avocado eroverheen.
  • Verkuimel de kaas eroverheen en besprenkel met de sinaasappelmayo.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders