Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème
Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Voorgerecht | 2 porties | Walnoten & veldsla

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze volledig vegetarische carpaccio van rode bietjes. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Pre-cooked beetroot

1 piece

Easy peel orange

125 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

25 g

Walnuts

40 g

Lamb's lettuce

8 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories459 kcal
Energy (kJ)1920 kJ
Fat32 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate24 g
Sugar19 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein16 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.

2

Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème en besprenkel met de citroenolie. Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnoten, sinaasappelpartjes en geitenkaas.