Je maakt deze luchtige koeken van de honey crunch appel. Deze appelsoort staat bekend om zijn friszoete smaak en knapperige structuur. Dit ras is ooit ontwikkeld door de Universiteit van Minnesota, maar heeft al snel zijn weg gevonden naar Europa. Meer over verschillende appels lees je op ons blog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Appel
50 gram
Havermout
75 gram
Gele rozijnen
2 stuk(s)
Ei
100 gram
Magere kwark
75 gram
Speltmeel
½ stuk(s)
Bakpoeder
snufje
Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout, tarwe- of speltmeel, bakpoeder, rozijnen en een snufje zout in een kom. Snijd de peer klein.
Verwijder het klokhuis van de appel en pureer de appel met een staafmixer of blender tot appelmoes.
Splits de eieren en mix het eiwit met een garde stevig. Je moet de kom kunnen omkeren zonder dat het eiwit eruit valt. Mix in een aparte kom het eigeel tot deze licht van kleur is.
Voeg de appelmoes en kwark toe aan het eigeel en mix nog 1 minuut tot een dik beslag. Spatel daarna het eiwit en de peer er voorzichtig door.
Voeg vervolgens het beslag toe aan de droge ingrediënten in de kom. Spatel kort tot een dik beslag.
Schep met een lepel hoopjes beslag op een bakplaat met bakpapier (je kunt het deeg ook in muffinvormpjes doen als je dit in huis hebt.).
Bak de koeken 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin van kleur zijn.