HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Pesto En Witte Grillkaas
topBanner
Linguine met pesto en witte grillkaas

Linguine met pesto en witte grillkaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en rode ui

Lees meer

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:Lekker snelFamilieVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)CashewnotenTarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Witte grillkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten)

180 gram

Linguine

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)968 kcal
Energie (kJ)4051 kJ
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd25.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten38.2 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine.
  • Snijd de rode ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de rode ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

2
  • Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

3
  • Snijd de witte grillkaas in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de witte grillkaas 2 - 3 minuten per kant.
  • De witte grillkaas is klaar als hij goudbruin is (zie Tip).
  • De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.

Tip: Bak de witte grillkaas pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de witte grillkaas direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

4
  • Meng de ovengroenten en groene pesto met de linguine.
  • Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen.
  • Verdeel de linguine over diepe borden.
  • Leg de witte grillkaas erop. Garneer met de verse kruiden.