Skip to main content
Linguine met pesto en witte grillkaas

Linguine met pesto en witte grillkaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en rode ui

4.1
(204)

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

65 g

Red cherry tomatoes

40 g

Green pesto

90 g

Linguine

1 piece

Red onion

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories968 kcal
Energy (kJ)4051 kJ
Fat55 g
Saturated Fat25.6 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein38.2 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine.
  • Snijd de rode ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de rode ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren en koken
2
  • Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Grillkaas bakken
3
  • Snijd de witte grillkaas in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de witte grillkaas 2 - 3 minuten per kant.
  • De witte grillkaas is klaar als hij goudbruin is (zie Tip).
  • De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.

Tip: Bak de witte grillkaas pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de witte grillkaas direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4
  • Meng de ovengroenten en groene pesto met de linguine.
  • Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen.
  • Verdeel de linguine over diepe borden.
  • Leg de witte grillkaas erop. Garneer met de verse kruiden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes