Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas

Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Labels:
Lekker snel
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5192 kJ
Energie (kcal)1241 kcal
Vetten66.6 g
waarvan verzadigd32.2 g
Koolhydraten91.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10.1 g
Eiwitten60.7 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Snijd de tomaat in plakken.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Platbrood bereiden
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Besmeer het platbrood met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaad en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het platbrood met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de sla over het platbrood. 
  • Rol het platbrood op.