Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
60 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
100 g
Seasoned beef mince
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
1 piece
Tomato
150 g
Pre-cut carrot & onion
(May be present Celery)
100 g
Cypriot-style cheese
(Contains Milk)
30 g
Mesclun
20 g
Tahini sauce
(Contains Milk, Egg, Sesame)
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
0.26 teaspoon
Sumac
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in plakken. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip).
Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm de platbroden 1 - 2 minuten.
Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/4 tl sumak en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus, maar laat hierbij de randen vrij. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de platbroden. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.
Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.
Rol de platbroden op en verdeel over de borden.