Libanees platbrood met rundergehakt en labne
Libanees platbrood met rundergehakt en labne

Libanees platbrood met rundergehakt en labne

met sumak, grillkaas, munt en peterselie

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Allergens:
Wheat
•Egg
•Milk
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

60 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

1 piece

Tomato

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

30 g

Mesclun

20 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

0.26 teaspoon

Sumac

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5156 kJ
Calories1232 kcal
Fat65.7 g
Saturated Fat32.1 g
Carbohydrate91.9 g
Sugar16 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein60.3 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Wok or sautépan
•Wok or sautépan
•Tall-Sided Pan
•Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in plakken. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

Wortel en ui bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Vlees bakken
3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Platbroden opwarmen
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm de platbroden 1 - 2 minuten.

Platbroden beleggen
5

Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/4 tl sumak en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus, maar laat hierbij de randen vrij. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de platbroden. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Rol de platbroden op en verdeel over de borden.