Skip to main content
Kruidige kippensoep met kokosmelk
Kruidige kippensoep met kokosmelk

Kruidige kippensoep met kokosmelk

met paksoi, wortel en aardappelen

Vissaus is een zoute smaakmaker die veel voorkomt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Je eten zal er echter niet merkbaar visachtig door smaken. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele hartige, umami smaak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Aardappelen

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gele currykruiden

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2490 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten49.2 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels9.6 g
Eiwitten26.1 g
Zout4.1 g
Potassium1228.5 mg
Calcium144.9 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan of grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, gele currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de kokosmelk en bouillon toe.
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen en voeg toe aan de soep. 
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes koken.
Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen. Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg een extra scheutje vissaus naar smaak toe.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Serveer de soep over kommen of diepe borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders