HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidig Gehaktbrood Met Aardappelpuree
topBanner
Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Lees meer

Smoren of braiseren is een kooktechniek waarbij je iets kort aanbakt en verder gaart in een minimale hoeveelheid vocht. Zo behoud je meer smaak én vitaminen!

Labels:Familie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenTarweMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 bottle

Nootmuskaat

500 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Prei

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

80 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillonblokje

2.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3937 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels13 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp ongeveer een mespuntje nootmuskaat per persoon.

2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.

3

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.

5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.